Venetië

Het uit meer dan honderd eilanden bestaande Venetië is niet alleen verreweg de beroemdste stad van de regio, maar vooral ook de meest romantische. De stad barst werkelijk van de culturele hoogtepunten en laat zich het best bewonderen vanuit een gondel. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Venetië is één grote bezienswaardigheid op zich, maar hoogtepunten die tot de verplichte items behoren zijn onder andere het San Marcoplein met de gelijknamige basiliek, het Canal Grande, de Brug der Zuchten en de Ponte de Rialto. Een andere attractie die zeker niet onvermeld mag worden, is het meer dan bruisende uitgaansleven.

Het wemelt in Venetië werkelijk van de prima restaurants en gezellige wijn- en cocktailbars, waarbij onder andere Cantinone Gia Schiavi, Riviera en L’Anice Stellato veelvuldig worden aanbevolen. Ook het wereldberoemde Harry’s Bar is een bezoek meer dan waard. De cocktails zijn er van uitzonderlijke klasse en de kans dat je er een wereldster weet te spotten bijzonder groot.