Asolo

Het middeleeuwse stadje Asolo staat volledig terecht bekend als de Parel van Veneto. Het centrum, vol betoverende steegjes met hun zuilen en gotische bogen, wordt alom beschouwd als een van de mooiste historische centra van Italië. In dit door wijngaarden omringde stadje vind je talloze prachtige gebouwen die uitbundig gedecoreerd zijn met fresco’s.

Vanwege de strategische ligging was Asolo een belangrijke plaats voor de Romeinen. Tot de sporen die zij achterlieten behoren onder andere het aquaduct La Bot en een theater. Op de Piazza Bugnoli zijn bovendien nog overblijfselen van Romeinse baden te zien. Het hart van het idyllische stadje wordt gevormd door de Piazza Garibaldi  met zijn schitterende, 16e-eeuwse fontein. Ook het middeleeuwse Castello della Regina en het Palazzo della Ragione mogen tijdens het bezoek aan Asolo niet overgeslagen worden.

De maaltijden, bijvoorbeeld bij Trattoria Ponte Peron, La Terrazza of Locanda Baggio da Nino, worden hier bij voorkeur begeleid door een heerlijk glas Veneto Piave van een van de wijnboeren uit de directe nabijheid.